„Se mentség már, se menedék.
Ítél – ha lesz – a maradék.
Nem kiút – épp csak út a tett."

(Szilágyi Domokos:
Sorok egy tébolyda falára
)

„FELEZŐIDŐ”
Romániai magyar művészet 1965-1975
Ernst Múzeum
2002. július 14 – augusztus 25.
Budapest
VI. Negymező u. 8.


A kiállítás kurátora: Vécsi Nagy Zoltán
Szervező: Kürti Emese
Az Ernst Múzeum vezető kurátora: Illyés Mária
A műtárgyakat fényképezték: Berényi Zsuzsa és Sulyok Miklós
A kiállítás alkalmából megjelent katalógust írta: Vécsi Nagy Zoltán Felelős kiadó: Keserü Katalin, az Ernst Múzeum Kht. igazgatója


Az Ernst Múzeum köszöni a Magyar Nemzeti Galéria, a Hatvany Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Janus Pannonius Múzeum, a Kőrösvidéki Múzeum, a művészek és sok magángyűjtő segítségét.
Külőn köszönjük Simon Endre, Tibori Szabó Zoltán és Jakab Ágnes értékes támogatását valamint Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának együttműködését.

Sajnáljuk, hogy a kiállításra nem sikerült műveket kölcsönözni Abodi Nagy Bélától, Bertalan Istvántól, Egri Lászlótól, Fux Páltól, Izsák Mártontól, Kovács Zoltántól, Kristófi Jánostól, Mátyás Józseftől valamint az időközben elhunyt Erdős Imre Páltól, Mottl Romantól, Nagy Imrétől, Román Viktortól, Vida Gézától, és sajnáljuk, hogy Kós András és Löwith Marc Egon munkáikkal nem kívántak szerepelni.


A kiállítást és a katalógus megjelenését támogatta:
Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma
Nemzeti Kulturális Alapprogram
Illyés Közalapítvány


Itt köszönöm meg KESERÜ KATALINNAK és VÉCSI NAGY ZOLTÁNNAK, hogy az ERDÉLYI MŰVÉSZET rendelkezésére bocsátották a „FELEZŐDŐ” c. kiállítás képanyagát és engedélyezték annak közzétételét a világhálón, valamint CSUZDI JÓZSEF önzetlen segítségét. Ezáltal az érdeklődők bárhol a világon több mint száz olyan műalkotást tekinthetnek meg – szinte tökéletes minőségben – amelyeket romániai magyar művészek készítettek 1965 és 1975 között. A jobb eligazodást egy betűrendbe szedett életrajz-kataszter segíti, amely a művészek rövid életrajzát és fontosabb munkáit tartalmazza.

Veres PéterJelen honlap megjelenését és működését

PORSCHE LÁSZLÓ

támogatja

 

 

VISSZA A FŐOLDALRA